Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

1. Να θυμάστε, τα τυχερά παιχνίδια είναι διασκέδαση. Δεν είναι ένας τρόπος για να βγάλετε λεφτά. Επομένως, μην ανησυχείτε. Παίξτε για διασκέδαση, όχι για να κερδίζετε χρήματα.

2. Πληρώστε για την ψυχαγωγία σας. Μην σκέφτεστε τα χρήματα που δαπανάτε για τα τυχερά παιχνίδια, ως χρήματα που "χάνονται". Είναι το κόστος της διασκέδασης. Για να το θέσω με προοπτική, δεν θα δίνατε 500 ευρώ για να δείτε μια ταινία, έτσι;

3. Βεβαιωθείτε ότι τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι η μόνη αναψυχή σας. Συνδιάστε τα με άλλα πράγματα, βγαίνοντας έξω για φαί, βλέποντας ταινίες, ή να προσχωρήσετε σε μια αθλητική ομάδα ή τοπικό πρωτάθλημα. Πιθανόν να βρείτε ότι σας αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια περισσότερο αν κάνετε ένα διάλειμμα και επανέλθετε.

4. Φέρτε φίλους! Θα κάνει τα πάντα πιο διασκεδαστικά, και μπορείτε να αλληλοβοηθείτε αν κάποιος παρεκτραπεί.

5. Μείνετε ρεαλιστές. Μην ποντάρετε με τα χρήματα που χρειάζεστε για τα καθημερινά έξοδα. Εάν ποντάρετε με τη σκέψη ότι θα τα πάρετε πίσω, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε με μεγάλους απλήρωτους λογαριασμούς.

6. Μακριά από ΑΤΜ! Και χρεωστικές κάρτες. Και πιστωτικές κάρτες. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους και μπορούν πολύ γρήγορα να μετατρέψουν μια ευχάριστη βραδιά σε ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

7. Μη στοιχηματίζετε την περιουσία σας.Αν ξεμείνατε από χρήματα τότε είναι καιρός να σταματήσετε να παίζετε.

8. Γνωρίστε τα όριά σας: χρήμα και χρόνο. Πριν να πάτε για στοίχημα, βάλτε στο πορτοφόλι σας μόνο το ποσό που μπορείτε να παίξε σε μετρητά. Όταν τελειώσουν, θα καταλάβετε ότι είναι ώρα να σταματήσετε. Επίσης, είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση του χρόνου στα τυχερά παιχνίδια, οπότε ορίστε από πριν μία προθεσμία, πριν ξεκινήσετε και τηρήστε την. Μπορείτε ακόμη να φροντίσετε να σας καλέσει ένας φίλο σας στο κινητό τηλέφωνο ως σανίδα σωτηρίας!

9. Ποτέ μη δανείζεστε. Είναι απλό: Ποτέ δεν δανείζεστε χρήματα για να ποντάρετε. Αν δεν έχετε τα χρήματα, ΜΗΝ παίζετε. Οι πιθανότητες είναι να μεγαλώσετε την χασούρα σας.

10. Κάντε διαλείματα. Να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα. Μια παύση από τη «δράση» βοηθά να κρατήσουν τα τελευταία σας μετρητά περισσότερο.

11. Ελέξτε τον εαυτό σας. Ο κίνδυνος να χάσετε στα τυχερά παιχνίδια είναι υψηλότερος εάν είστε στρεσαρισμένος ή καταπιεσμένος οπότε να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων! Αν νιώθετε έτσι, η καλύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι να πάτε να δείτε μία αστεία ταινία με ένα φίλο.

12. Προσοχή με το αλκοόλ. Προσέξτε τα δωρεάν αλκοολούχα ποτά που σας προσφέρουν στα τυχερά παιχνίδια. Σίγουρα, θα σας κάνουν να αισθάνεστε ιδιαίτερα ανεβασμένοι, αλλά το αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει την κρίση σας και να πάρετε λάθος αποφάσεις. Γνωρίστε το προσωπικό σας όριο στο ποτό και φρενάρετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου